Voor Kristof Calvo (Groen) is het duidelijk: "Ik kan als mens geen andere keuze maken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De regering Wilmès II, die gevormd wordt door Open Vld, MR en CD&V krijgt de steun van de socialisten, de groenen, cdH en Défi. In het parlement verdedigde Kristof Calvo (Groen) deze formule.

"Het gaat niet over N-VA nu, het gaat niet over Vivaldi, het gaat niet over paars-groen of over paars-geel. Het gaat over een gemeenschappelijke vijand en dat is het coronavirus."

"Opportunisme, cynisme worden in de mond genomen, maar ik voel me op dat vlak helemaal niet aangesproken. Ik ben tevreden dat socialisten, ecologisten, collega's van cdH en Défi zeggen dat ze in deze uitzonderlijke tijden geen ministerpost hoeven om te strijden tegen corona."

Dokters vragen nu ook geen loonopslag

Calvo verwijst naar de mensen in de zorgsector. "Dat is exact hetzelfde als wat mensen vandaag doen in de zorg. Onze dokters en verplegers vragen ook geen loonopslag om die crisis te bestrijden. In partijpolitieke termen is het voor cynici misschien een risico om een regering te gedogen, maar ik kan als mens geen andere keuze maken. Dat risico is ook klein bier in vergelijking met het risico dat mensen vandaag op het terrein nemen."

"Het is nu afwachten wat het de komende 6 maanden zal worden, het is een democratisch experiment, maar ik denk dat dit land daartoe in staat is."