Bart De Wever over coronamaatregelen: "Goed voor een week, maar we zijn waarschijnlijk op weg naar twee maanden"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te dijken, zijn zeer verregaand. Bart De Wever omschrijft zijn stad als 'een beeld uit horrorfilms'. De voorzitter van N-VA vraagt zich af wat dit zal geven over enkele weken als de maatregelen verlengd worden.

"Het rampenplan en het samenscholingsverbod zijn maar net op tijd gekomen. Een avondklok voegt niet veel meer toe want er is geen kraai op straat als ik nu door Antwerpen rijd. Ik heb mijn stad nog nooit zo proper gezien, verlaten. Het is post apocalyptisch bijna, je kent dat beeld uit horrorfilms", aldus Bart De Wever in De afspraak op vrijdag.

"Ik denk dat we er qua maatregelen nu wel zijn, de vraag is hoe lang gaat dit nu duren. Een draagvlak houd je niet, psycho-sociaal gaan de gevolgen geweldig zijn."

"Mensen blijven nu binnen en ik zie het bij mij thuis ook, allemaal samen een film huren is geweldig maar dat is ook maar goed voor drie dagen of een week, twee weken. Maar dan begint het en we zijn waarschijnlijk op weg naar twee maanden."