Frank Vandenbroucke haalt zich woede op de hals: "Heel storend"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Niet alleen de cultuursector is boos op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Ook de leden van artsenvereniging BVAS zijn bijzonder misnoegd.

De vereniging startte een online protestactie omdat de artsen vinden dat ze niet gehoord worden door minister Vandenbroucke. Ze eisen inspraak in de aanpak van de coronacrisis.

Op Geenstem.be plaatsen artsen een foto van zichzelf met een mondmasker, met de tekst #geenstem. Ze willen meer inspraak en een structureel overleg over de maatregelen die genomen worden.

"Als men daar oren naar heeft, ga je de huisartsengeneeskunde ook opnieuw inhoudelijk herwaarderen. En dat is nodig, want de uitval is groot. Er zijn jonge collega's die er vrij plots mee stoppen", vertelde een huisarts op Radio 1.

Testen en vaccinatie

"Ook nu, met de omikronvariant die op komst is, blijft de teststrategie hetzelfde. Dus wij gaan eigenlijk een veredelde verkoudheid mogen blijven testen."

"Daar staat dan tegenover dat als het bijvoorbeeld over vaccinatie gaat, men ineens doodleuk zegt: die huisartsen hebben geen tijd, dus we zullen de apothekers vragen om ons te helpen met de vaccinatie, wat natuurlijk één van onze kerntaken is. Die spreidstand is voor ons toch wel heel storend."