Het zit iedereen dwars: “Dat is om uw laatste euro op te vreten van frustratie”

door: BVDO
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat producten zijn de voorbije weken en maanden fors duurder geworden en dat weegt op het budget van veel mensen.

De prijsstijgingen zijn enorm, op heel wat producten. Wij vroegen onze lezers of ze daardoor aan hun spaargeld moeten zitten.

Een greep uit de reacties...

“Spaargeld, wat is dat? Ik heb dat niet, maar schulden ook niet. Ik doe alles om het zo te houden, maar het is een moeilijke opgave.”

“Spaargeld? Wie kan nog sparen tegenwoordig? Heel vroeger was vakantiegeld en eindejaarspremie nog iets waard, tegenwoordig wordt het mee ingeschakeld om de vele facturen en belastingen op alles en nog wat te betalen.”

“Het is nu niet alleen met die oorlog dat er prijsstijging is, waar mensen extra aan hun spaargeld moeten gaan zitten, maar nu loopt het echt wel uit de hand. het is al van het begin van de coronacrisis dat mensen hun spaarcentjes moeten aanspreken. Het is ook al langer bezig dat er een verschil gemaakt wordt tussen arme en rijke mensen.”

“Ja, maar er zijn ook mensen die geen spaarpotje hebben en ook moeten verder leven en met moeite nog rond komen of zelf niet meer rond komen.”

“Geen enkele gewone werkmens komt toe, spaargeld of niet.”

“Nee, nog niet, maar het mag niet lang duren. Er zijn mensen die al niks meer hebben. Zielig landje, als voor een ander en niks voor het volk.”

“Nog net niet maar ik kijk goed uit wat ik koop. Ik wacht met een bang hart de afrekening van de energie af. Denk dat mijn spaarpotje dan wel zal aangesproken worden.”

“Neen, maar de grote schande is dat je 0,0 intrest krijgt, maar wel moet betalen voor alles en nog wat.”

“Dan moet je nog spaarcenten hebben. Ik denk dat veel mensen moeten krabben om rond te komen en als je dan hoort waar ze de miljoenen aan weggooien, dat is om uw laatste euro op te vreten van frustratie.”

“De gewone mens mag tegenwoordig niks hebben. Ze pakken alles af en sparen kun je helemaal niet meer.”