Spaanse soldaten doen vreselijke ontdekkingen in rusthuizen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De coronacrisis treft Spanje ontzettend hard. Spaanse soldaten worden erop uitgestuurd om de rusthuizen te desinfecteren. En daar deden ze verschrikkelijke ontdekkingen.

De soldaten trokken van rusthuis tot rusthuis en deden in de instelling ­Santa Hortensia in Madrid een vreselijke ontdekking. Maar liefst 22 bejaarden lagen dood in hun bedden. Allemaal slachtoffers van het coronavirus. Hoelang de lijken er al lagen, was niet duidelijk.

In het rusthuis waren er 40 personeelsleden in ziekteverlof volgens de Spaanse krant El Espanol. De verzorgers in de rusthuizen kunnen hun werk niet uitvoeren, omdat ze niet over het nodige verzorgende materiaal beschikken. Ook in Monte Hermoso, een ander rusthuis in de buurt, werden 20 lijken gevonden.

Het Spaanse gerecht tilt zwaar aan de feiten en beveelt een onderzoek. Minister van Defensie, Margarita Roble, was niet meteen op de hoogte van de situatie. Later gaf ze in de krant El Pais toe dat er in meerdere rusthuizen heel wat lijken gevonden werden door de militairen. In Spanje zitten de rusthuizen al sinds 14 maart in volledige lockdown. Heel wat gezinsleden hebben totaal geen weet of hun ouders of grootouders nog in leven zijn.