Bart De Wever vreest vreselijke dingen die ons nog staan te wachten door de strenge maatregelen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn zeer strenge maatregelen van kracht in ons land. Op die manier wil men het coronavirus indijken. Al wordt het binnenblijven voor sommigen mensen wel zwaar. Er zijn ook steeds meer mensen die te maken krijgen met psychische problemen.

De huidige maatregelen gelden tot volgende week vrijdag. De kans is echter groot dat men die daarna gewoon zal verlengen. Dat betekent ook dat de rusthuizen gesloten blijven. "Ik hoor nu al verhalen van demente ouderen die zich in de steek gelaten voelen door hun familie", merkt N-VA-voorzitter Bart De Wever op in Humo.

"Ze bellen hun kinderen elke dag om te vragen waarom ze niet meer komen. Dat kun je een week verdragen, maar als dat langer duurt...Hetzelfde met het uitgangsverbod: nu vinden mensen dat nog plezant dat ze tijd hebben om thuis Monopoly te spelen en de boeken te lezen die al zo lang op de stapel lagen. Maar wacht nog eens twee weken."

"Ik verwacht onaangename effecten: huiselijk geweld, alcoholisme, problemen bij de handhaving van het samenscholingsverbod...Mensen risekeren boetes van enkele honderden euro's als ze blijven samenhokken in parken en op straat. Een deel van mijn stedelijke bevolking is daar niet klaar voor. We hebben veel sociaal zwakkeren, mensen die geen Nederlands begrijpen, die de Vlaamse media niet volgen of die bepaalde religieuze gebruiken koesteren. Wij moeten hen nu dwingen om daar tijdelijk mee te stoppen."