VTM

Nuria maakt zich boos en haalt uit: “Wat een domme mensen!”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Nuria Gilizintinova werkt als zorgkundige in een rusthuis in Kortrijk. In Story werpt ze haar blik op de coronacrisis. Nuria kan als geen ander de maatregelen van de overheid naar waarde schatten.

“Wij, zorgverleners, houden ons absoluut aan de regels, maar ik heb me serieus boos gemaakt op de coronatoeristen die vlak voor de verstrengde maatregelen nog massaal naar Nederland trokken. Als je weet dat er iemand sterft omdat een ander de richtlijnen niet heeft gevolgd, sta je als hulpverlener zo machteloos”, zegt Nuria in Story. “Sorry voor mijn uitspraak – en ik trap waarschijnlijk op vele zere tenen – maar die coronatoeristen waren zo dom! Iets doen wat niet mag, is altijd veel plezanter, maar het is echt onverstandig”, haalt ze uit.

“En wat is enkele weken ‘huisarrest’ als we er mensenlevens mee kunnen redden? Er is kritiek omdat we bij de gewone griep zulke maatregelen niet opgelegd krijgen, maar vergeet niet dat de meest kwetsbare populatie wel gevaccineerd is tegen de griep, maar niet tegen het coronavirus.”