Directie van rusthuis aan bejaarden: “Dit is even erg als de oorlog destijds, stop dus met klagen”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps/Metro
De zenuwen in de rusthuizen staan strak gespannen door het coronavirus. De bewoners van de rusthuizen zijn dan ook de meest kwetsbare groep voor het virus. Het aantal besmettingen loopt er ook fors op.

De bewoners van het privé-woonzorgcentrum Poldervliet in Kruibeke hebben van de directie een bedenkelijke brief gekregen. In de brief, die Metro kon inkijken, deelt de directie mee dat het personeel zich enkel nog zal focussen op de basiszorg. Dat is hygiëne en eten, in de mate van het mogelijke.

De bejaarde inwoners mogen niet meer bellen om hulp te vragen om een raam te openen of de tv op te zetten. Enkel voor noodgevallen mag er nog gebeld worden. “Jullie hebben allemaal de oorlog meegemaakt, wat nu komt is minstens even erg. Heb dus respect en klaag niet”, besluit de directie in de brief.

De brief lekte ook uit op Facebook. Daar kreeg de directie van het privé-woonzorgcentrum heel wat kritiek te slikken. “Mensonwaardig”, klinkt het daar. Ze raden de auteur van de brief ook aan een andere job te zoeken aangezien hij heel verzuurd lijkt te zijn.

De directie reageerde ook al op de brief. Ze beseffen dat dit hoogst ongelukkig was. Ze bieden dan ook hun excuses aan. “We beseffen dat we niet op een correcte manier gecommuniceerd hebben."