Iers international krijgt tonnen kritiek na 'bijzondere' les thuisonderwijs

door: BVDO
De Ier James McClean heeft zijn excuses overgebracht en een boete betaald na een ongepaste post op Instagram over het thuisonderwijs aan zijn kinderen.

De speler van Stoke City postte een bericht op Instragram met als titel 'Vandaag lesje geschiedenis'. Ook in Engeland zijn de scholen gesloten en geven de ouders thuisonderwijs. McClean zat voor zijn kinderen met een balaclava over het hoofd, een kledingsstuk gelinkt aan het verboden IRA.

"Ik heb nooit iemand willen kwetsen, maar ik realiseer me nu dat ik dat heb gedaan en daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan", vertelde de 30-jarige McClean. Op Instagram is hij al eventjes afwezig. Zijn ploeg Stoke City strafte hem met een boete van twee weken loon.

De post bleef niet lang op Instagram staan, maar enkele volgers hadden het al opgepikt. Het was niet de eerste keer dat McClean over de kwestie van Noord-Ierland in opspraak kwam. Zo weigerde hij eerder al een poppy op te spelden om de gesneuvelde Britse soldaten in het conflict te herdenken.