Coronacrisis hakt er diep in: "We gaan een enorm budgettair en economisch probleem hebben"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De coronamaatregelen hebben een gigantische impact op onze economie. "We stevenen af op een enorm economisch en bugettair probleem", stelt politicoloog Carl Devos. Hij benadrukt dat zoveel mogelijk mensen aan het werk moeten.

"Men moet beleid voeren in een zeer moeilijke setting. Er is corona als een medisch gezondheidsprobleem. Dat is het belangrijkste, maar je hebt  ook een economisch probleem en ten derde ook een budgettair probleem. Daar moet je nu tussen bewegen en veel van het beleid wordt nu gedicteerd door wetenschappers", aldus Carl Devos vast in De afspraak op vrijdag.

Hallucinante cijfers

"Het is evident dat er meer mensen aan het werk moeten. De helft van de beroepsbevolking leeft op dit moment van een uitkering of een inkomen van de overheid. We spreken van een krimp van de economie van misschien 9% en we hebben het over een begrotingstekort van misschien wel 33 miljard. Dat zijn hallucinante cijfers."

"Het is logisch dat je nu investeert in de bestrijding van het coronavirus, maar over enkele weken als de eerste strijd tegen corona gestreden is, vrees ik dat we een enorm budgettair en economisch probleem gaan hebben. Dat moeten we nu zoveel mogelijk beperken en dus moeten zoveel mogelijk mensen aan het werk."