Kritiek op Frank Vandenbroucke neemt toe: "Hij is gewoon angstaanjagend"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Kan Frank Vandenbroucke nog aanblijven als vicepremier en minister van Volksgezondheid na het "fysieke incident" tussen hem en Vincent Van Quickenborne? Op Twitter stellen bekende namen er zich vragen bij.

"Frank Vandenbroucke gebruikt fysiek geweld op het kernkabinet. Kunnen mensen die zich zo slecht kunnen beheersen wel minister blijven?", vraagt kerkjurist Rik Torfs zich af.

"Al tijdens corona had ik de indruk dat Vandenbroucke alles in zich heeft om een politiek ambt te bekleden in een Oostblok-dictatuur", schrijft opiniemaker Dyab Abou Jahjah. "Q is zeker geen gemakkelijke, maar Vandenbroucke is gewoon angstaanjagend."

"De crisis in de federale regering is compleet na een fysiek conflict tussen Vandenbroucke en Van Quickenborne: dit hou je toch niet voor mogelijk. Wat een dieptepunt", vindt politicoloog Carl Devos.

"Als het gedrag van zijn vicepremiers ontoelaatbaar is, dan moeten die ontslag nemen", reageert politiek journalist Rik Van Cauwelaert op de uitspraak van premier Alexander De Croo, die het incident "ontoelaatbaar" noemde.