Clubs misbruiken coronacrisis: "Ik viel plat op mijn buik, zo fel schrok ik"

door: BVDO
Jos Vaesen, de ex-voorzitter van Racing Genk, begrijpt niet dat men naar een Jupiler Pro League met 20 ploegen wil.

Vaesen reageert fel op uitspraken om de competitie uit te breiden. "Bepaalde clubs misbruiken de coronacrisis, dat is allesbehalve netjes", vertelt Vaesen aan Het Nieuwsblad. "Het zijn opportunisten van de ergste soort. Waarom zouden Beerschot en OH Leuven plots zomaar mogen promoveren? En waarom zou Waasland Beveren zonder enige goede reden toch in 1A moeten blijven, zonder de competitie uit te spelen? Nergens staat daar iets over in de reglementen."

En meteen komen ook de centen erbij. De play-offs bezorgen de Belgische clubs een aardige duit in het zakje. "Schaffen we die af en gaan we naar een reguliere competitie met twintig, dan zullen de rechtenhouders daar minder centen voor willen neertellen. Dat zou doodzonde zijn, want nu is ons tv-contract zelfs meer waard dan dat van Nederland."

En dan zit je nog met de ontknoping van de huidige competitie. Wie zal tot landskampioen gekroond worden dit seizoen? "Club Brugge? Waarom wel? Er zijn nog elf matchen te spelen, daarin kan veel gebeuren, ondanks de ruime voorsprong van Brugge. Dus heb ik zelf een opportunistisch voorstel: behoudt de huidige landskampioen ook volgend seizoen. KRC Genk dus? Inderdaad. Ik hoor u lachen en ik lach er zelf ook om. Maar het is slechts even van de pot gerukt als het idee om naar een competitie met twintig clubs te gaan."