Feestvierders vluchten weg als politie komt, man spuugt naar winkelbediende warenhuis

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ondanks de strenge maatregelen zijn er in het land nog steeds feestjes aan de gang. De politie wordt ook alsmaar meer geconfronteerd met mensen die spugen.

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst moest de afgelopen dagen vier keer optreden. In de nacht van zaterdag op zondag was er een feestje aan de gang in een woning in Bilzen. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden de feestvierders nog weg te glippen langs de tuin. De politie kon vijf jongeren arresteren die elk een boete van 250 euro moeten betalen.

In de nacht van maandag op dinsdag was er opnieuw een feestje aan de gang, dit keer in Hoeselt. Er waren maar liefst twaalf mensen feest aan het vieren. Iedereen kreeg een boete van 250 euro opgelegd.

Spugen
Een 37-jarige bestuurster werd beboet omdat ze geen essentiële verplaatsing maakte. Ze kreeg een boete van 250 euro. Ze bleek ook nog eens onder invloed te zijn van amfetamines. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

En dinsdagochtend was er een incident aan een warenhuis in Riemst. Een winkelbediende wees een klant er op om veilig afstand te houden. De 58-jarige man reageerde door overdreven afstand te nemen en spuugde ook naar de winkelbediende. Gelukkig werd zij niet geraakt. De man werd aangehouden en zag na verhoor zijn fout in. Hij kreeg een boete van 350 euro en mag pas beschikken als het warenhuis weer gesloten is.