Ook AA Gent begrijpt Anderlecht niet: "Verkoop je beste spelers"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Ook in de Ghelamco Arena keken ze vreemd op over het voorstel van Anderlecht om prijzengeld te verdelen onder de Belgische clubs.

Voor AA Gent-manager Michel Louwagie ligt het wat moeilijk om te reageren op het voorstel van Anderlecht.  Louwagie zit in de werkgroep binnen de Pro League die aanbevelingen doet over het verdere verloop en de financiële afhandeling van de huidige crisis. “Mogelijke solidariteitsbetalingen worden ook daar besproken en ik wil liever niet voor mijn beurt spreken”, reageert hij in Het Nieuwsblad.

Maar Louwagie laat wel horen dat de situatie van Anderlecht niet zo uniek is. In het verleden werden de Buffalo's met dezelfde problemen geconfronteerd en dan is er maar één oplossing. "Tussen 1998 en 2012 hebben wij een schuldenput van 23 miljoen euro moeten dichtgooien. Dat hebben we gedaan met eigen middelen."

En om aan centen te geraken, moet je de borstel door je selectie halen. Dan is het hard om talent te laten gaan, maar financieel is het de enige oplossing om te overleven. "Door elk jaar onze beste spelers te verkopen. Mbark Boussoufa, Bryan Ruiz, Nicolas Lombaerts, Ahmed Hossam... Noem ze maar op. Anderlecht is niet de eerste club in dit geval.”