Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Winkelketen ontmaskert man die papegaai uit de buurt meegenomen had

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Eind maart werd Flavie, de papegaai van Anja De Nil uit Sint-Niklaas, meegenomen door een onbekende man. Die werd ontmaskerd na een tip van Maxi Zoo.

De driejarige edelpapegaai Flavie verdween op zaterdag 28 maart na een windstoot uit de tuin van Anja De Nil. Flavie heeft geknipte vleugels waardoor hij niet ver kan vliegen. Een onbekende man vond de papegaai en nam hem mee naar huis.

Uiteindelijk kon de politie de man opsporen na een tip van Maxi Zoo. De man ging in de dierenwinkel eten kopen en betaalde dat met zijn bankkaart. Omdat Maxi Zoo een Duits moederbedrijf heeft duurde het even vooraleer de politie de bankgegevens had en de man kon vinden.

Donderdag werd Anja De Nil met Flavie herenigd. “We merken aan de veertjes dat ze stress heeft gehad, maar nu is ze weer aan het eten, en ze plakt al heel de tijd aan mij. De man had haar thuis in een kartonnen doos aan de verwarming gezet. De politie zei dat hij niet van kwade wil was, maar ik weet niet of hij écht van plan was Flavie terug te geven. Hij heeft alleszins niet veel moeite gedaan om ons op te sporen.”