Racing Genk ziet meeste spelers vertrekken naar Europese topcompetities

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Racing Genk is in ons land de belangrijkste club als het gaat om spelers af te leveren aan de vijf grootste competities in Europa.

Researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies) berekende welke clubs het meeste aantal spelers leverden aan de vijf grootste competities in Europa (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk). Racing Genk is de beste Belgische springplank, voor RSC Anderlecht en Club Brugge

De grootste leverancier in Europa is Ajax, met 22 spelers. Racing Genk is de eerste Belgische club op de zesde plaats met 16 spelers. Anderlecht volgt op de tiende plaats met 13 spelers, net voor Club Brugge met 11 spelers. Ook heel wat andere Belgische clubs staan verder nog in het lijstje.

Regel voor CIES was na te gaan voor welke club een speler zijn laatste wedstrijd speelde, vooraleer te debuteren in een competitie van de G5. In het totaal leverden de Belgische clubs maar liefst 71 spelers af. Enkel Nederland en Portugal doen het met respectievelijk 75 en 74 nog beter.