Heeft RSC Anderlecht twee nieuwe doelmannen nodig?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Dat Hendrik Van Crombrugge wel eens zou kunnen vertrekken bij RSC Anderlecht is oud nieuws. Mike Vanhamel van Beerschot is de eerste die in beeld komt.

Hendrik Van Crombrugge is internationaal gegeerd wild op de transfermarkt. Davy Roef lijkt op weg naar AA Gent, Frank Boeckx stopt en Thomas Didillon ziet een verlengd verblijf op huur bij Racing Genk helemaal zitten. Dat Anderlecht een nieuwe keeper en liefst zelfs twee nodig heeft lijkt dan ook heel duidelijk.

Een eerste optie is er met de ervaren Mike Vanhamel van Beerschot. 30 jaar, maar wel nog onder contract tot 2022. En dus eentje die centen zal kosten om los te weken. De contacten met Vanhamel zijn er al, maar nog niet met Beerschot. Met slechts 27 tegengoals in 28 matchen deed hij het niet slecht, ook al is het een clubhopper. In een carrière van twaalf jaar speelde hij al bij negen clubs.

Van Crombrugge houden lijkt moeilijk te worden. Hij is de rechterhand van Vincent Kompany en een man met een stem in de kleedkamer. Een zwaar verlies op sportief vlak, maar financieel wellicht de meevaller die paarswit nodig heeft om de kas te spijzen. Hertha Berlijn, Keulen, Schalke, Ajax. Het zijn maar enkele opties.