Heel wat mensen verkiezen wekelijkse markt boven supermarkten: “Veiliger in open lucht”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
In heel veel steden en gemeenten zijn de markten voorlopig opgeschort. Waar het wel mag, is dat omdat er weinig voedingszaken in de buurt zijn. De marktkramers dringen aan op een snelle heropstart.

De marktkramers vinden wel oplossingen om hun koopwaar aan de man te brengen. Een snoepverkoopster doet dat bijvoorbeeld online. “Ik sta normaal wekelijks op de markt in het Waasland”, vertelt Anneke Snoep uit Temse bij Radio 2. “En ik niet alleen, heel veel klanten hopen dat ze snel weer boodschappen in de openlucht kunnen doen.”

Ook de vaste klanten vragen om de wekelijkse markten weer te kunnen bezoeken. “Ik krijg massaal veel berichten van klanten die vragen wanneer ze ons weer op de markt kunnen vinden. Ze voelen zich veiliger in de openlucht dan in de supermarkt. Ik denk dat alles ook wel veilig kan verlopen.”

En dan moeten er uiteraard wat voorzorgen genomen worden. “De marktkramers zijn er zich van bewust dat ze de maatregelen moeten respecteren. Er zijn verschillende oplossingen om alles veilig te laten verlopen. Ze kunnen we dranghekken gebruiken of rond ieder kraam lijnen trekken en vakken op de grond tekenen zodat de klanten weten waar ze mogen aanschuiven.”