Superfan zal deze boodschap van Paul Severs nooit meer vergeten: “Dan krijg ik koude rillingen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Felix Diels (68) put al sinds zijn 15de troost uit de muziek van Paul Severs. Paul was voor Felix naast artiest ook een vriend. Het gemis van de vorig jaar overleden zanger valt hem bijzonder zwaar.

“Als ik ’n liedje van hem hoor, word ik nog altijd emotioneel. Ik heb al tranen vergoten, hoor. Ik mis hem heel erg. En ik mis de optredens. Op 30 mei was er in m’n grot een misviering gepland ter ere van Paul. Zo’n 50 fans zouden komen, maar door de coronamaatregelen gaat dat niet door”, vertelt Felix.

Paul Severs was net als Felix heel gelovig. “Voor mij is Paul nu ’n medium, een tussenpersoon tussen God en de mensen”, aldus Felix. “Hij is uitgekozen om de liefde onder de mensen te brengen. Paul ís liefde. Wat Paul deed, deden andere zangers niet. Die waren vaker op geld belust. Terwijl Paul... die vond het menselijke belangrijk. Mensen kwamen met hun problemen naar Paul, en hij luisterde.”

“Hij schreef ook nummers in een trance, dan kwam hij in contact met hierboven. Hij zei me: ‘Ik voel aan wanneer iets een hit gaat worden. Dan krijg ik koude rillingen.’ Z’n nummers vloeiden gewoon uit z’n pen, omdat hij in nauw contact stond met iets wat sterker was dan hijzelf. Bij hem had ik een wonderbaarlijk gevoel.”

“Ik probeer z’n overlijden een plaats te geven, maar als ik een liedje van Paul hoor, schiet m’n gemoed vol, dan krijg ik een krop in m’n keel. Het gemis zal nog een tijd blijven. Dat gaat nooit meer weg. Het ergste is: als iemand die je zo nabij is, sterft, dan sterf je zelf ook een beetje. Ik voel nu een leegte. Een deel van mij is wég.”