Competitie in Nederland stopgezet, Belg is topschutter: "Er hangt geen premie aan vast, het zal me zelfs geld kosten"

door: BVDO
In Nederland wordt de voetbalcompetitie stopgezet. Tot 1 september mag er niet gevoetbald worden. Morgen wordt de afhandeling van de competitie besproken.

De regering hakte de knoop door. Voetbal is niet mogelijk tot 1 september. En dus wordt onze landgenoot Cyriel Dessers van Heracles Almelo de topschutter van de competitie. Het was 23 jaar geleden, met Luc Nilis, dat een Belg nog die eer kreeg. Een titel die hij moet delen met Steven Berghuis van Feyenoord, zoon van ja.

"Ik ben benieuwd of ze het hoofdstukje 'topschutter' ook zullen behandelen, maar het is helaas niet zo dat er voor mij een premie of zo aan vast hangt. Sterker, ik had tegen mijn ploeg gezegd dat ik zou trakteren als ik topschutter zou worden. Het gaat me dus net meer geld kosten", grapt Dessers bij Het Belang van Limburg.

Of hij dat nog in Nederland zal vieren, is maar de vraag, want Dessers is gegeerd op de transfermarkt. "Ook al staat er straks misschien een sterretje achter mijn naam, ik vind het toch speciaal. Sinds eind november sta ik bovenaan de scoringslijst en het voelt wel echt verdiend aan."