Antwerpvoorzitter Paul Gheysens vindt stopzetting competitie ridicuul: "Enkel de top drie is blij dat de buit binnen is"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De stopzetting van de Jupiler Pro League blijft nog steeds voor beroering zorgen. Gisteren liet de voorzitter van Royal Antwerp FC zich bij VTM Nieuws helemaal gaan.

Maandag buigt de Raad van Bestuur zich over de kwestie van de stopzetting. "Zijn we dan helemaal gek geworden?", vertelt Paul Gheysens. "Ik geloof niet dat het zover komt. We gaan spelen. Als er een beetje gezond verstand bij iedereen is, dan gaan we spelen. Zonder publiek uiteraard, het moet medisch verantwoord zijn, maar het is perfect te organiseren om achter gesloten deuren te voetballen."

Vandaag zou de Nationale Veiligheidsraad duidelijkheid moeten brengen, maar Gheysens kijkt vooral naar de omringende landen. "Enkel Nederland zegt dat het ophoudt, maar daar hebben ze ook al vaak bijgestuurd. Duitsland. Italië. Spanje. Engeland. Frankrijk waarschijnlijk. Daar gaan ze allemaal voetballen. En wij zouden dat dan niet doen? Dat is toch onmogelijk. Voor mij moet er gespeeld worden, als de medische wereld zijn toelating geeft."

En dan verwijt hij de top van het klassement dat er geen wil is om te spelen. "Er zijn er maar drie die willen stoppen. Dat zijn de eerste drie. Maar ja, hun buit is binnen, met dertig of vijfentwintig miljoen op de rekening. Maar wat met de rest? Je wilt toch een competitie met zestien degelijke ploegen?"

En Gheysens heeft ook al een datum in gedachten. "Ach, ik hoop op voetbal. Voor het voetbal. En voor de mensen hun mentale gezondheid. Uiterlijk op 1 juli moeten we weer voetballen. Dat is nog twee maanden, hé. En wat maakt het nu uit: op 1 juli of op 1 september beginnen."