Heel wat ouders willen hun kinderen niet meer naar school sturen: "Het zijn geen proefkonijnen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Op Facebook is een groep opgericht van ouders die hun kinderen niet meer naar school willen laten gaan dit jaar. De groep telt ondertussen meer dan 46.000 leden.

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren dat de lessen op school vanaf 18 mei kunnen hervat worden, mits een waslijst aan hygiënische voorschriften. Voor heel wat ouders is het echter uitgesloten dat hun kinderen dit schooljaar nog naar school trekken. Ze willen het leven van hun kind niet riskeren.

Jöelle, mama van twee jonge kinderen van 8 en 10 jaar: "Ze gaan echt niet terug naar school, het zijn geen proefkonijnen", vertelt ze aan de Waalse krant La Dernière Heure. "Het is volgens mij onmogelijk dat op school de veiligheidsregels gerespecteerd worden. De school is op de hoogte gebracht, mijn kinderen komen niet meer. Zelfs de leerkrachten zijn het met me eens."

Ook over de praktische organisatie heeft ze vragen. "Twee dagen per week. Dat is belachelijk en nutteloos." Ook het gebruik van het openbaar vervoer om op school te geraken zorgt voor de nodige problemen volgens haar.