Royal Antwerp FC blijft geloven in competitiehervatting: "Club Brugge wil absoluut dat het stopt"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Sven Jaecques, sportief manager van Royal Antwerp FC, liet zich bij Play Sports Kot uit over de stopzetting van de competitie.

Jaecques kreeg de vraag voorgelegd of hij denkt dat Club Brugge de motor is achter de stopzetting van de competitie. "Volgens wat wij vernemen wel", vertelde Sven Jaecques bij Play Sports Kot. "En dat verwondert ons een beetje. Als er één iets is wat echt buiten kijf staat, dan is het dat Club kampioen is. Over alle andere zaken in 1A en 1B kan je discussiëren, maar niet daarover."

En ook de twee andere ploegen uit de top drie nemen daar uiteraard genoegen mee. "Ik snap ook wel dat Gent en Charleroi zich daar snel bij aansluiten, want de winst is enorm. Maar je moet wel eerlijk en transparant zijn naar de andere clubs. Er is aan clubs beloofd dat er een competitie van 20 ploegen komt, er is aan twee clubs beloofd dat ze mogen promoveren, er is een club beloofd dat die niet zal degraderen... Je kan niet alle beloftes nakomen."

De beslissing ligt voor Jaecques bij de regering. "Zij zijn de enigen die volgens mij kunnen beslissen of iets kan of iets niet kan. En dat hebben ze nog niet gedaan. Dan is het aan ons om ten minste te bekijken of het mogelijk is om nog te voetballen. Voor 10 mei kan er gewoon niks beslist worden. Tot dan zijn we verplicht om te kijken of voetbal nog mogelijk is."