Vakantie aan de kust en op het strand? Burgemeester lanceert concreet voorstel

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De kans lijkt eerder klein dat we deze zomer naar het buitenland op vakantie kunnen en dus zijn alle ogen op de kust gericht. Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene, lanceert enkele ideeën en waarschuwt tevens: "Elke dag vijf keer een Tomorrowland aan de kust".

De burgemeester vindt het belangrijk dat er heel duidelijke regels komen zodat mensen perfect weten wat wel en niet kan. 

"We moeten kijken naar maatregelen die te controleren en die te handhaven zijn. De mensen hebben nood aan heel duidelijke zwart-wit communicatie van wat wel en wat niet kan. Dat is ook belangrijk voor de politie", vertelde hij in De Zevende Dag.

Verder roept hij op om alle evenementen af te lassen en om teams op de been te brengen die controleren dat mensen de veiligheidsafstand respecteren. Dan zouden we wel naar het strand kunnen.

Social distancing team

"Ik wil een oproep doen aan alle kustburgemeesters om alle evenementen deze zomer af te lassen zodanig dat de politiediensten alle tijd hebben om de handhaving te doen."

"Ik zal in Bredene een social distancing team creëren zodat we meer ruimte krijgen op de stranden en ook de onbewaakte zones kunnen inzetten om mensen met voldoende afstand te zetten."

"Als het mooi weer is, is het elke dag aan de kust, van De Panne tot Knokke, vijf keer een Tomorrowland. We gaan daar heel verstandig mee om moeten gaan. We moeten onze vakantie over het land heen verspreiden."