Anuna De Wever eist verandering: "Anders is coronavirus nog maar begin van wat ons te wachten staat"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Klimaatactiviste Anuna de Wever hoopt dat de wereld lessen trekt uit het coronavirus. Ze vindt dat de drastische maatregelen die nu genomen worden, ook voor het klimaat genomen moeten kunnen worden.

De mede-oprichtster van Youth For Climate zit net zoals velen thuis. Ze gebruikt de tijd om samen met haar vriendin na te denken over de toekomst.

"Onze wereldleiders zijn ineens niet bang om snelle vergaande maatregelen door te voeren. Terwijl ik week na week van politici heb mogen horen dat de maatregelen die volgens wetenschappers noodzakelijk zijn om klimaatopwarming tegen te gaan, onhaalbaar zijn", zegt De Wever in een column voor Radio 1.

Hittegolf

"Wat zie je als een dodelijk virus? Een hittegolf, een orkaan of bosbranden? Een half biljoen mensen gedwongen om te vluchten door voedsel- en watertekorten? Dit klinkt ook als een extreem dodelijk virus. Maar het verschuilt zich jammer genoeg onder een andere naam: klimaatopwarming."

"Als we geen directe actie ondernemen is dit coronavirus nog maar het begin van wat ons te wachten staat. En dat is niet overdreven", waarschuwt De Wever.