Klare taal van bondsvoorzitter: "Wie nu nog opnieuw wil beginnen voetballen is dom"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bondsvoorzitter Bayat blijft bij zijn standpunt dat er op korte termijn niet meer gevoetbald kan worden in de Jupiler Pro League.

Voor Bayat is het een uitgemaakte zaak. Er kan op korte termijn niet meer gevoetbald worden. “Dit seizoen nog afwerken is, zelfs zonder publiek, praktisch onmogelijk. Het gaat hem vooral om ‘de veiligheid en gezondheid van iedereen’, benadrukt bondsvoorzitter Bayat.  “Iedereen is het erover eens dat we op dit moment niet kunnen hervatten.”

Maar enkele clubs zoals Anderlecht en Antwerp denken daar anders over. “Toch zijn er nu enkele clubs die, voor hun eigen egoïstische redenen, toch willen hervatten. Maar dat is technisch onmogelijk. Dom, zelfs. Kijk, achter gesloten deuren spelen, is niet het probleem. Wél de veiligheid voor de mensen die wel in het stadion zijn als er zonder publiek gespeeld wordt.”

En dan moet iedereen getest worden, maar daarvoor ontbreekt het nodige materiaal. “Als we geen risico willen nemen, zullen de profclubs hoe dan ook testen moeten financieren. Maar op dit moment is het simpelweg onmogelijk om die testen uit te voeren, want België heeft er de capaciteit nog niet voor. We moeten rekenen op het testen van een honderdtal personen per club, per dag. De spelers, staf, personeel,...”