Shoppers in Maasmechelen Village vanaf maandag aan tests onderworpen: "Enkel zo geraak je binnen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Maandag gaat ook Maasmechelen Village weer open, maar zij nemen de nodige maatregelen in functie van het coronavirus.

De winkels gaan opnieuw open vanaf 11 mei en bij veel mensen komt het shoppinghart dan ook weer naar boven. Een dagje Maasmechelen Village zal niet zo simpel zijn als we denken. Aan de ingang wordt sowieso een controle van je temperatuur uitgevoerd. Dat gebeurt met wamtebeeldcamera's.

Er is geen ontkomen aan. Wie binnen wil, moet langs de scanner passeren. “Alle personen die Maasmechelen Village bezoeken, moeten hun temperatuur laten scannen. Je kan een temperatuurscan weigeren door de Village niet te betreden”, klinkt het op de website van het shoppingcenter. “We gebruiken warmtebeeldcamera's om je vanop afstand te scannen terwijl je langs de camera loopt.”

Wie een bepaalde temperatuur toont op de warmtescanner, krijgt nog een tweede check. “Als er een temperatuur boven de 38°C wordt vastgesteld, vragen we je om in een aparte zone te wachten zodat we je opnieuw kunnen scannen met een handscanner. Thermisch scannen wordt uitgevoerd in speciaal afgebakende zones, waarbij ten allen tijde social distancing wordt nageleefd. Iedereen met een temperatuur van meer dan 38°C zal de Village niet mogen betreden.”

Maasmechelen Village zegt dat de procedure helemaal veilig is. “Thermisch scannen is niet-invasief en de scanner geeft geen energie af. De scanprocedure is veilig voor gebruik door alle personen, inclusief baby's en kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker. Door de thermische scanprocedures kan het iets langer duren dan normaal om de Village binnen te gaan.”