Krijgen we maandag stormloop in winkelstraten? Uw antwoord is overduidelijk

door: WVDS
Afbeelding bron: Pixabay
Virologen en politici houden hun hart vast nu de winkels de deuren maandag opnieuw mogen openen. Dagenlang al wordt er gevraagd om niet te gaan funshoppen en om niet in massa naar de winkelstraten te trekken.

Wij vroegen aan onze lezers of zij maandag naar de winkels zullen trekken. Liefst 7.900 lezers beantwoordden deze vraag en het resultaat kan niet duidelijker zijn: 93% geeft aan maandag niet te zullen gaan winkelen, slechts 7% zal dat wel doen.

Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van virologen en politici. "Familieleden mag je amper bezoeken. Dus waarom zou ik tussen een bende vreemde mensen gaan lopen met gevaar voor op nieuwe besmettingen", reageert Hilde.

"Ik denk dat vele mensen op zwart zaad beginnen te zitten en gewoon voor het broodnodige naar de winkels zullen gaan. En daarbij gezellig shoppen zal het niet zijn, want een terrasje achteraf gaat er niet inzitten", bedenkt Gerdi zich.

"Ik wil eerst het sociale leven terug daarna zien we wel. Ik ga afwachten. Het is te gevaarlijk. Het is soms al zo in de voedingswinkels. Graag iedereen een mondmasker op, veilig zal het toch niet zijn in bepaalde winkels en iedereen komt aan kledrij in de winkelrekken", stelt Maddy.