Royaltywatcher legt uit waarom koning Albert, Delphine straal genegeerd heeft: “Ze hebben hem gebrainwasht”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Royaltywatcher Thierry Debels heeft een nieuw boek uit. Dit keer laat hij zijn licht schijnen over koning Albert II.

Na een juridische strijd van jaren gaf koning Albert eindelijk toe dat Delphine Boël zijn dochter is. Hij deed dat in een ijskoude persmededeling.

“Om te begrijpen waarom hij Delphine zo straal genegeerd heeft, moeten we denk ik de piste volgen die haar moeder Sybille de Sélys gegeven heeft, want uiteindelijk wie kan het beter beoordelen dan zij”, legt Thierry Debels uit aan onze redactie. “Haar theorie is dat de invloed van de kerk toch wel heel groot is geweest op Albert.” 

Gebrainwasht
“Een aantal bisschoppen en kardinalen zouden ingepraat hebben op Albert zodat hij Delphine helemaal zou vergeten. Zij hebben hem als het ware gebrainwasht. Ik wil die piste wel volgen. Het was dom van hem, hij had dat beter niet gedaan.”

“Er is eigenlijk maar één iemand geweest die contacten met Delphine heeft gehad in het verleden en dat is Laurent. Laurent had een vrij normaal contact met Delphine. Delphine heeft hun contact altijd geapprecieerd.” 

“Astrid heeft helemaal geen contact met Delphine en Filip vermijd om in haar buurt te komen. Wanneer Filip en Delphine uitgenodigd waren voor eenzelfde evenement heeft het paleis haar vriendelijk gevraagd om afwezig te blijven."