Koen Casteels speelt vandaag weer in de Duitse Bundesliga

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De doelman van Wolfsburg speelt vandaag in de Bundesliga als één van de eersten een voetbalwedstrijd na de coronacrisis.

De Bundesliga gaat straks weer van start, met onze landgenoot Koen Casteels. “In de eerste plaats opluchting dat er weer een doel is om naar toe te werken. Sinds half maart hebben we acht weken getraind. Het voelt als een voorbereiding, met dezelfde opbouw en vorig weekend een onderlinge oefenwedstrijd. Nu ben ik blij dat het echte werk begint. Dan weet je weer waarom je al die weken getraind hebt.”

Casteels is niet bang om het virus op te lopen tijdens een wedstrijd. “Nee, iedereen die straks op of rond het veld staat is minstens twee keer achter elkaar negatief getest geweest. De kans op besmetting tijdens de wedstrijd of in het stadion is volgens mij daarom heel klein.”

Er was ook heel veel kritiek op de herstart, omdat ouders met hun kinderen niet mogen voetballen op pleintjes. “Dat is waarschijnlijk omdat die ouders en kinderen niet getest zijn. Er zijn heel strenge procedures afgesproken waar iedereen zich aan houdt. Zo moeten wij ook de afstandsregels respecteren. Alleen tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden komen we in elkaars buurt. Naast het veld blijven we op anderhalve meter.”