Marc Wilmots wil in ons land enkel bij Standard trainer worden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Marc Wilmots is momenteel werkloos en ziet een terugkeer naar België zeker zitten. Al wil hij dat maar bij één ploeg: Standard Liège.

Marc Wilmots zette een punt achter zijn job als trainer van de nationale ploeg van Iran omdat hij niet betaald werd. “Ik heb intussen een klacht ingediend bij de FIFA. De zaak loopt en ik wacht op het verdict”, vertelt Wilmots aan RTBF.

“Mijn managers zoeken een nieuwe club voor mij. Ik heb al enkele aanbiedingen op zak, maar het is afwachten. Als ik terugkeer naar België, zal het wel bij één club zijn: Standard. Dat is de club van mijn hart die me veel heeft bijgebracht en me altijd heeft gesteund. Zelfs na mijn afscheid bij de nationale ploeg in 1994 bleef het publiek geweldig. We konden het altijd goed met elkaar vinden, het is een interessante club.”

Michel Preud’homme is op dit moment nog trainer van Standard, een wissel lijkt daar niet meteen te gebeuren. “Momenteel er is iemand anders trainer van Standard. Je kan nooit zeggen dat je zin hebt om naar die club te gaan of een andere, want alles hangt af van de omstandigheden. Er zijn contracten die nageleefd moeten worden. Alles moet op zijn plaats vallen en goed aanvoelen, voor de club en trainer.”