Michel Preud’homme wil job van trainer opgeven bij Standard

door: BVDO
Het hing al een tijdje in de lucht en lijkt nu ook werkelijkheid te worden. Michel Preud’homme van Standard overweegt te stoppen als trainer.

Michel Preud’homme wil zijn job als trainer opgeven bij Standard. Hij zou dan binnen de club overstappen naar de taak van sportief directeur. Preud’homme zou deze maand nog beslissen wat hij doet, al is in de wandelgangen al de naam van Felice Mazzu als opvolger te horen.

Preud’homme is al twee jaar trainer van Standard, maar tegelijkertijd ook sportief directeur en vicevoorzitter. Met loon naar werken ook. Standard werd afgelopen seizoen ‘slechts’ vijfde, op 21 punten van kampioen Club Brugge. Preud’homme én Standard hadden meer verwacht, zeker na de investering van meer dan 20 miljoen euro in het spelersbestand.

Bovendien zit Standard in moeilijk financieel vaarwater en lijkt een scenario zoals bij Anderlecht meer en meer de regel te worden. Er werd ook al gezegd en geschreven dat Preud’homme Bölöni kan opvolgen bij Antwerp, maar dat zal wellicht niet zo zijn. Preud’homme heeft nog een overeenkomst van twee seizoenen bij Standard.