Jonathan David weet naar welke competitie hij wil vertrekken

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Canadees Jonathan David van AA Gent zal volgend seizoen zo goed als zeker niet meer te zien zijn in de Jupiler Pro League.

Jonathan David was van goudwaarde voor AA Gent afgelopen seizoen. Hij scoorde vlot zijn goals, maar bleef AA Gent wel trouw in de mercato. Nu lonkt een buitenlands avontuur voor de Canadees meer dan ooit. Al laat AA Gent hun goudhaantje niet zomaar gaan. 25 miljoen zal normaal niet genoeg zijn voor de Buffalo's. 

David leeft nog wat in een droom. "Ik had nooit durven dromen dat grote clubs zo snel interesse zouden tonen in mij”, vertelt Jonathan David aan Sky Sports. “Het is overdonderend. ‘Ik ben toch veel te jong om al voor zo’n clubs te spelen?’, dacht ik. Maar ik denk wel dat ik klaar ben voor de volgende stap. Het is tijd om naar een ploeg te gaan waar ik progressie kan blijven maken."

Maar nu kijkt hij wel enorm uit naar een stevige transfer. "Welke competitie het best bij me zou passen? De Bundesliga. Die valt wat te vergelijken met de Belgische competitie op vlak van tempo en het fysieke spel, maar uiteraard ligt de kwaliteit in Duitsland veel hoger. Er is meer concurrentie.”