Bart Kaëll gaat uitdaging aan, en het maakt hem zenuwachtig: “Geen idee hoe dat gaat aflopen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bake off Vlaanderen springt in op de bak-hype met ‘Bake off @ home’. Daarin slaan bekende Vlamingen aan het bakken, met een gewaagd recept. Onder andere Bart Kaëll gaat de uitdaging aan. “Geen idee hoe dit zal aflopen. Bij de laatste taart die ik serveerde, was de onderkant van het deeg nog helemaal nat”, vertelt de zanger in Het Nieuwsblad.

In Bake off @ home tonen enkele bekende Vlamingen hun bakkunsten, vanuit hun eigen keuken. Annelien Coorevits, Xavier Taveirne, Marleen Merckx, Bart Kaëll en nog een vijfde naam (die binnenkort wordt bekend gemaakt) wagen zich aan de strafste recepten van de voorbije seizoenen van Bake off Vlaanderen.

Bart Kaëll krijgt zijn opdracht van Lukas, de jongste Bake off-deelnemer ooit. De zanger is een echte hobbykok in zijn vrije tijd, en zal rastertaart met aardbeien proberen te bakken.

“Benieuwd of dat zal lukken”, zegt Bart Kaëll in Het Nieuwsblad. “Ik ben een hobbykok, maar bakken is iets compleet anders dan koken. Patisserie is chemie: een gram bloem kan het verschil maken. Thuis probeer ik soms wat recepten uit voor Luc. Maar met wisselend succes.”

“Luc is een echte Limburger, hij eet elke dag taart. Rabarber is zijn favoriet. Toen ik er onlangs zo eentje maakte, zei hij beleefd dat het lekker was. Terwijl de onderkant van het deeg nog helemaal nat was. Bakken is een stiel apart.”

De zanger is een trouwe fan van Bake off Vlaanderen. “Er kruipt veel passie en vakmanschap in bakken. Geweldig om naar te kijken, maar geen idee of ik het kan. Ik heb meer zenuwen dan toen ik deelnam aan Masterchef. Ik hoop wel dat het geen caloriebom wordt. Suiker, boter, confituur … Dat wordt een aanslag op mijn lijf. Gelukkig heb ik met Luc het perfecte proefkonijn.”