Diagne haalt nog eens hard uit naar Philippe Clement: "Hij zei dat ik mijn ding mocht doen"

door: BVDO
Mbaye Diagne zit ondertussen in Senegal, maar kan het zelfs van daar uit niet laten om Club Brugge te jennen.

Na het debacle rond de strafschop in Parijs kwam Diagne niet meer in actie voor Club Brugge. “Ze vertelden mij dat ze mij in de weken ervoor aan het sparen waren voor de Champions League", zegt Diagne aan The Guardian. "Voor de invalbeurt tegen PSG zei de trainer mij: ‘Dit is het moment waarvoor we je gehaald hebben. Val in en doe je ding’.”

Enkele minuten later dwong hij de strafschop af en wou hij die zelf nemen. “Ik had die strafschop niet mogen nemen. Maar ik was zo opgewonden om het team te helpen. Iemand moest die elfmeter toch trappen? Men had enkele minuten daarvoor nog aan mij gevraagd om mijn ding te doen... Het was de adrenaline en de wil om te willen helpen die mij aanzetten tot die beslissing.”

Geen enkele wedstrijdselectie kon Diagne nog afdwingen. “Ik heb mijn excuses aangeboden aan de spelers en de coach, maar ik werd verbannen. Ik trainde nooit harder, maar haalde nooit meer de wedstrijdselecties. Clement koos voor spelers die ik zeker respecteer, maar nooit hetzelfde niveau zouden halen als ik.”

De Senegalees ging dan ook verhaal halen bij de trainer. “Na een tijdje ging ik naar de coach en vroeg hem wat er aan de hand was. ‘Ik neem de beslissingen, ik ben hier de baas’, was het antwoord. Sindsdien negeerde hij mij gewoon. De afgelopen drie maanden bij Brugge zei hij geen woord meer tegen mij. Zelfs geen ‘hallo’. Ik denk dat hij me nooit wilde. Het waren andere figuren die mij hebben overtuigd om te tekenen in Brugge. Voor hem kwam die penaltymisser goed uit.”