"Conner Rousseau slaagt er nu in om zichzelf groter te maken dan hij eigenlijk is"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De socialistische partijvoorzitters Conner Rousseau (SP.A) en Paul Magnette (PS) voeren gesprekken met voorzitters van andere partijen met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering. Op deze manier kan Conner Rousseau zich extra profileren.

"De socialisten zijn de grootste familie, dus is het niet onlogisch dat zij nu het initiatief nemen", vertelt politicoloog Dave Sinardet aan Redactie24. Voor Rousseau, die uit het niets op de vierde plaats verschijnt in de populariteitspoll van politici, is het eveneens een ideale manier om zich te tonen.

" Conner Rousseau slaagt er nu, met de hefboom van zijn grotere broer Paul Magnette, wel in om zichzelf groter te maken dan hij eigenlijk is."

"Hij probeert zich te profileren als iemand die anders aan politiek wil doen, die af wil van de spelletjes en alle negatieve zaken waar mensen politiek mee associëren en daar slaagt hij wel in. Dit initiatief is een nieuwe hefboom om veel in de media te komen en te tonen dat hij constructief werkt."