Vragen omtrent Conner Rousseau: "Als dat waar blijkt, zal het zijn geloofwaardigheid geen goed doen"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Politicoloog Dave Sinardet heeft zich uitgelaten over de coming-out van Conner Rousseau. De Vooruit-voorzitter maakte deze week in een video bekend dat hij naast vrouwen ook op mannen valt.

De manier waarop hij dat deed - de media werden geld gevraagd voor de beelden - en het feit dat hij de vlucht vooruit leek te nemen omdat er geruchten over hem circuleerden, stuit op kritiek.

"Denk je dat zijn geloofwaardigheid is aangetast?", werd politicoloog Dave Sinardet gevraagd op de regionale zender TV Oost.

"We zullen moeten afwachten wat er al of niet waar blijkt van de geruchten waarover gesproken wordt", klonk het. "De voorbije weken hebben verschillende redacties daar onderzoek naar gedaan en er zijn voorlopig alleszins geen strafbare feiten gevonden."

"Blijft dat zo, dan denk ik dat hij zich op de duur in een slachtofferrol kan plaatsen en kan zeggen dat hij onterecht wordt aangevallen door tegenstanders, met een roddelcampagne, een haatcampagne, zoals nu gezegd wordt."

"Moest er op een bepaald moment toch iets van aan blijken te zijn, zal dat zijn geloofwaardigheid, en zeker ook die van zijn partij, geen goed doen."