Exodus gaat verder: Nog drie vertrekkers bij Royal Antwerp FC

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Officieel wordt het pas eind deze week, maar het is ondertussen duidelijk dat ook Zinho Gano en Wesley Hoedt volgend seizoen niet meer in Antwerpen zullen spelen. Ook assistent Wim De Decker verdwijnt.

The Great Old heeft tot 31 mei om een beslissing te nemen over Gano en Hoedt, maar het mag duidelijk zijn dat de opties van beide spelers zo goed als zeker niet gelicht worden.

Op Gano staat een overnameprijs van 1,7 miljoen euro. Gano is eigendom van Genk en speelde afgelopen seizoen slechts 300 minuten voor Antwerp. Hij scoorde twee keer en viel enkele keren goed in. Gano ligt nog twee jaar onder contract bij Genk. Enkel een vernieuwde huur lijkt nog een mogelijkheid.

Hoedt zal zeker niet blijven. Zijn aankoopoptie zou Antwerp maar liefst 8 miljoen euro kosten. Een bedrag dat Antwerp zo goed als zeker niet op tafel wil leggen voor de Nederlandse speler die toch nog meer ambities heeft dan in de Jupiler Pro League te spelen.

Ook assistent Wim De Decker verdwijnt. Hij moet na zeven seizoenen verdwijnen. Wellicht legt hij zijn lot in handen van Laszlo Bölöni en volgt hij zijn vroegere hoofdtrainer als die een optie niet ver van huis kiest. Waasland-Beveren, of Cercle Brugge bijvoorbeeld, maar ook opties in Frankrijk behoren tot de mogelijkheden.