Kan je deze zomer veilig op vakantie gaan? Epidemioloog geeft raad

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De zomervakantie staat voor de deur en de grenzen binnen Europa gaan stilaan opnieuw open. Heel wat mensen snakken naar vakantie, een reis naar bijvoorbeeld Frankrijk. Kan dit op een veilige manier?

 

Wij legden de vraag voor aan professor Jean-Pierre Van geertruyden (UAntwerpen). “Als je drie weken op vakantie gaat in het buitenland en dat is een vakantie in open lucht, je blijft op dezelfde plaats en je past alle veiligheidsmaatregelen correct toe, denk ik dat dit moet kunnen.” Of in kleine groep in de bergen in waar je weken geen kat tegenkomt, kan natuurlijk ook. 

“Ik zou met plezier naar het zuiden van Frankrijk gaan, maar ik zou niet snel binnen in een  restaurant of café gaan, maar op een terras in de buitenlucht blijven. Ik zou regelmatig mijn handen wassen en op dezelfde plaats blijven.”

“Je moet goed nadenken hoe je het risico kan beperken. Als jij met je gezin ergens naartoe trekt en dat blijft eenzelfde gezin dat een appartement huurt, beperk je het risico. Het risico wordt groter als je voortdurend andere mensen tegenkomt.”