Het is veel te druk aan de kust: "Weten jullie niet dat corona bestaat?"

door: BVDO
Afbeelding bron: Google Maps
Aan de kust is het in dit zonnige pinksterweekend ontzettend druk en dat wekt bij de lokale bevolking en de burgemeesters de nodige bezorgdheid.

Het verlengde pinksterweekend trekt heel veel toeristen aan richting zee. Op het strand zonnebaden is verboden, dus concentreren de mensenmassa's zich op de dijk en de winkelstraten. De vraag is maar of het allemaal om inwoners en tweedeverblijfers gaat.

De burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens, is niet te spreken over de drukte in zijn kustgemeente. “We stellen vast dat de mensen zich niet houden aan de basisreglementen die zeggen ‘houd afstand, doe een mondmasker aan’, dat doen ze niet", ergert Lippens zich bij VTM Nieuws. "Ze denken dat ze in verlof zijn en dat de lucht aan zee magnifiek is."

Het lijkt alsof de coronacrisis helemaal voorbij is aan zee. "Dat is spijtig want corona bestaat en kan ongelooflijke gevolgen hebben”, gaat de burgemeester verder. Lippens hoopt dat de mensen hun gedrag de komende dagen aanpassen en zich met meer verantwoordelijkheid gaan gedragen.

Andere kustburgemeesters zeggen de situatie onder controle te hebben, maar ook daar is het bijzonder druk.