Faroek Özgünes doodsbang voor wat ontvoerders mogelijk van plan waren: "Zorgwekkend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
VTM-journalist Faroek Özgünes maakt zich zorgen in de nasleep van de ontvoeringszaak waarbij een 13-jarige jongen uit Genk 42 dagen lang werd vastgehouden.

De ontvoerders, die geradicaliseerde moslims zijn, eisten 5 miljoen euro losgeld van de ouders van het jonge slachtoffer. In totaal zou 'slechts' 300.000 euro betaald zijn, in de vorm van bankbiljetten en goudstaven, klinkt het in de pers. Volgens de advocaat van de familie zou er echter géén losgeld betaald zijn.

VTM-gezicht Faroek Özgünes vreest dat het geld moest dienen om terrorisme te financieren. "Het is tegenwoordig voor terroristen heel moeilijk om aan geld te geraken. Hun bankverkeer is bevroren en de enige manier om aan geld te geraken, is door een overval te plegen, iemand af te persen of middels een ontvoering", zei hij in Het Nieuws.

"Belangrijke vraag is natuurlijk of de daders werkten voor een opdrachtgever en zo ja, wie dat is. Uit het onderzoek zal verder moeten blijken of het gaat om financiering voor terrorisme, wat op zich al heel ernstig is, of dat het gaat om puur criminele motieven om aan geld te geraken."