Het gaat niet goed met Ruud De Ridder na stopzetten van ‘Antwaarps Theater’: “Eerlijk, ik zit heel diep”

door: Redactie
Afbeelding bron: ATV
Het doek is gevallen over ‘Het Echt Antwaarps Theater’. De coronacrisis heeft hen de das omgedaan.

Het Echt Antwaarps Theater’ was over het hele land gekend. Voor Ruud De Ridder en Nicole Laurent komt dit hard aan. “Het gaat nog een hele tijd duren voor ik weer de oude Ruud ben”, zegt de bezieler van ‘Het Echt Antwaarps Theater’ aan ATV.

“Ik zit diep. Ik ga je dat heel eerlijk zeggen. Ik heb mijn klop gehad. De moed is helemaal weg. Ik zie het niet meer zitten om te produceren.” Volgens zijn vrouw Nicole Laurent is Ruud zichzelf niet meer en is hij ook depressief. “Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen”, zegt hij.

Het ‘Antwaarps Theater’ werd 38 jaar geleden opgericht. “Wij zijn nog van de oude stempel”, gaat Ruud verder. “We spelen zelfs niet met micro’s. Theater is theater. Wat heb je er aan als je achter mondmaskers mensen ziet lachen? Het moet natuurlijk voor de veiligheid, maar zo kan je geen theater maken.”

Wie nog tickets heeft kan deze altijd laten terugbetalen. Ruud en Nicole hopen dat de trouwe fans hun geld niet gaan terugeisen. Er zijn immers nog heel wat openstaande facturen.