Jan Peumans in ziekenhuis na zware val

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige donderdagnamiddag is erevoorzitter van het Vlaams Parlement in het centrum van Tongeren zwaar ten val gekomen. Dat nieuws raakte dinsdag pas bekend.

De 69-jarige Jan Peumans reed donderdagnamiddag niet met de wegen maar wel met de fiets naar Tongeren. “Ik wilde er in de Standaard Boekhandel enkele boeken halen in het kader van mijn doctoraat. In de Maastrichterstraat, bijna aan mijn bestemming, ging het echter mis. Op een veel te gladde arduinstrook, vlakbij de boekhandel, gleed mijn fiets plots weg waarna ik viel en het licht uitging…”, vertelt Peumans aan Het Belang van Limburg.

Peumans had wel zijn fietshelm op. “Hoe lang ik buiten bewustzijn ben geweest, weet ik niet, maar wellicht niet erg lang. Voorbijgangers hebben meteen de hulpdiensten verwittigd die vrij snel ter plaatse waren en me naar de spoedafdeling van het AZ Vesalius in Tongeren brachten.”

Drie dagen lag Peumans in het ziekenhuis. “Er zou zich een bloeding hebben voorgedaan tussen mijn hersenen en mijn schedelbeen. Bovendien is mijn rechterheup op een drietal plekken gebarsten. Dat wordt dus zes tot acht weken rusten en revalideren, heeft dokter Suy me gezegd."