Peumans haalt hard uit naar partijgenoot Francken: “Hij mag nooit leider worden van N-VA”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Parlementsvoorzitter Jan Peumans maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van zijn partij. Wie zal voorzitter Bart De Wever opvolgen, mocht die beslissen om te stoppen?

De Wever heeft altijd zijn voorkeur uitgesproken. Hij wil dat Theo Francken hem zal opvolgen. En het is net dat wat Peumans zoveel zorgen baart.

“Ons discours gaat heel duidelijk in de richting van het ongenoegen en de angst bij burgers die zeggen dat we overrompeld worden. Terwijl dat eigenlijk niet zo is”, reageert Peumans in Het Nieuwsblad. 

Peumans vindt Francken geen geschikte leider voor N-VA. “Ik zie dat de ­oude VU'ers zich in toenemende mate ergeren aan het woordgebruik. Ik hoor dat ook in mijn eigen omgeving. Volgens mij is dat een van de verklaringen voor de terugval van onze partij in de peilingen. Dat mensen zeggen: Dat woordgebruik is niet ons woordgebruik. En het mijne is het ook niet. We spreken wel nog altijd over mensen.”

Het ziet er ook naar uit dat De Wever niet wakker zal liggen van deze commentaren. Er wordt maar weinig geluisterd naar kritiek van de partijleden. “Naar mij wordt ook niet meer geluisterd. Ze halen hun schouders op: daar is-ie weer, de ambetanterik van Limburg”, besluit Peumans.