Jan Peumans volgt Mieke Van Hecke op: Dit is zijn nieuwe baan

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jan Peumans heeft een nieuwe functie opgenomen. Daarvoor zal hij zijn ervaring als voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter goed kunnen gebruiken.

Peumans (ex-N-VA) is door de Raad van Bestuur unaniem verkozen tot voorzitter van het Vlaams Vredesinstituut. Hij volgt in die functie Mieke Van Hecke op. Het VVI is een onafhankelijke instelling bij het Vlaams Parlement, die het instituut van een werkingstoelage voorziet. Het doet onderzoek naar conflict en geweld in de samenleving en naar wapenhandel- en gebruik.

“Het Vredesinstituut is sterk ingebed in de parlementaire gemeenschap”, legt Peumans uit aan Radio 2. “Toch is de onafhankelijkheid van deze instelling enorm belangrijk. Als voormalig voorzitter van het parlement kan ik hier niet alleen goed over waken, maar deze bijzondere band ook versterken.”

Naast Peumans als voorzitter koos de Raad van Bestuur ook Niks Duquet als directeur ad interim. Na de benoeming door de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement zou hij de functie moeten opnemen. Duquet werkt al bijna vijftien jaar voor het VVI als senior onderzoeker.