Francken reageert voor het eerst op de uitspraken van Peumans: “Ik ben menselijk, maar streng voor wie misbruik maakt van onze gastvrijheid”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Peumans viel afgelopen week zijn eigen partijgenoot bij N-VA, Theo Francken aan. Peumans zei dat Francken niet de geschikte persoon is om de partij in de toekomst te leiden.

Peumans is ook niet te spreken over het beleid van Francken “want het gaat hier nog altijd over mensen”. “Ik ben het absoluut niet met hem eens”, reageert Francken bij VTM-Nieuws. 

STRENG
“Ik voer een humaan beleid maar ik ben streng voor wie er misbruik van maken van onze gastvrijheid. Peumans verwijst ook naar de Volksunie en ik ben daar ook lid van geweest. Het einde van de Volksunie is begonnen met de interne ruzies daar, maar daar doe ik niet aan mee. Peumans zou de opmerkingen beter intern zeggen en niet openlijk in de pers. Als ik met zoiets zit, bel ik met die persoon. Dat heb ik nu ook gedaan.”

VACATURE?
“Dat ik niet bekwaam ben om de partij te leiden? Ik wist niet eens dat er een vacature was”, gaat Francken verder. “Bart De Wever is onlangs nog herverkozen met 98 procent van de stemmen. Hij is opnieuw drie jaar voorzitter. Ik zie dus de relevantie niet in van Peumans zijn uitspraken.”