Yannick Carrasco wil schitteren bij Atletico Madrid: “China was geen vakantie”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Yannick Carrasco wil zijn voetbalcarrière bij Atletico opnieuw lanceren na het Chinese avontuur.

Carrasco is klaar om weer te knallen. “De helft van mijn carrière ligt achter mij”, ­vertelde Carrasco in een interview met El Pais. “Ik heb rust gevonden. Heb meer ervaring. Heb geleerd om beter met de druk om te gaan. Heb mijn momenten beter leren kiezen. Als je jong bent, maak je jezelf weleens wijs: ‘Wauw, ik hoef er niet alles voor te doen, mijn talent volstaat wel.’ Naarmate je ouder wordt, leer je je lichaam beter verzorgen. Het is als een motor. En die moet onderhouden worden.”

Ook in China moest er hard gewerkt worden. “Ik heb vaak moeten horen dat China een makkelijke competitie is. Een drafje, omdat de mensen het niet kennen. Ik liep er ook tussen 10 en 12 kilometer per match, hoor.”

De Chinese competitie mocht voor Carrasco geen eindstation worden. “Er zijn misschien mensen die denken dat je er gewoon op je oude dag naartoe trekt, je er uitbolt en het geld schept. Die optie had ik niet. Ik moest blijven presteren. Om mijn plaats bij de nationale ploeg te houden. En vooral: om ooit te kunnen terugkeren naar Europa. Ik ben er gegaan om te werken, ik heb mijn job gedaan. Het was allesbehalve vakantie.”