Kinderen niet naar school geweest, maar toch rekening met ‘coronatoeslag’

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Een school uit Zaventem heeft een schoolrekening gestuurd waarop een coronatoeslag stond.

Het gaat om een bedrag van 10 euro per leerling. “Het is een kost die een vervanging is van onze normale administratieve kost”, klinkt het bij de directie van de school aan VTM Nieuws. “Hoewel de leerlingen niet op school zijn, lopen die kosten voor ons wel gewoon door. Die kost is al een mindering van onze normale kosten.”

Zo kreeg niemand nog kopietjes, maar wordt wel een bedrag aangerekend. “Dat zijn geen dingen die je ad hoc bestelt, maar dat zijn langlopende contracten. In ons geval is dat vier jaar, als ik me niet vergis. We hebben momenteel ook andere kosten om leerlingen kwalitatief onderwijs vanop afstand te bieden.”

De koepel van het katholiek onderwijs begrijpt de aangerekende kost. “Scholen worden geconfronteerd met heel wat onvoorziene uitgaven door de coronacrisis”, klinkt het bij  VTM Nieuws. “Het kan zijn dat scholen veel van die kosten moeten recupereren via de schoolfactuur. Ook omdat scholen een deel van de inkomsten, zoals schoolfeesten en eetfestijnen, mislopen door de coronacrisis.”