Tom Van Grieken slaat alarm: "Vivaldi zet nu ook uw vakantie op de helling"

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Op de luchthaven van Zaventem zijn er momenteel 146 politieagenten te weinig, op een totaal van 533. Dat blijkt uit cijfers die VB-Kamerlid Ortwin Depoortere opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v).

"De luchthavenpolitie van onze nationale luchthaven Brussels Airport kreunt deze zomer onder een personeelstekort van bijna 30 procent. En dat zorgt mogelijk voor langere wachtrijen bij de identiteitscontroles", zegt Depoortere.

"146 politieagenten te weinig, dat is een gigantisch tekort. En die situatie weegt niet alleen op het personeel, maar straks ook op de reizigers die op vakantie willen vertrekken."

"Er valt te vrezen dat de situatie deze zomer onhoudbaar wordt. Ik zal minister Verlinden nog voor het zomerreces over de kwestie ondervragen."

"Annelies Verlinden gaat met de billen bloot dankzij Ortwin Depoortere", reageerde Tom Van Grieken via Twitter. "Het wanbeleid van Vivaldi zorgt niet alleen voor onveiligheid in eigen land, maar zet nu ook uw vakantie op de helling."