Serieverkrachter in Brussel gaf zich uit voor taxichauffeur: “Dit zie je enkel in Amerikaanse films”

door: BVDO
In Brussel is het proces van start gegaan tegen een vermoedelijke serieverkrachter. Hij zou minstens acht vrouwen aangerand of verkracht hebben.

Verschillende van zijn slachtoffers waren studentes die dachten in een taxi te stappen, maar onder bedreiging van een mes misbruikt werden. Zijn laatste slachtoffer voerde hij mee naar zijn huis, waar hij haar meerdere keren brutaal zou verkracht hebben. Een negende slachtoffer kon ontkomen.

Een 20-jarige studente meldde in november vorig jaar op Facebook van de verkrachting door een man die zich uitgaf als Collecto-bestuurder. Het onderzoek bracht al snel een link met een reeks andere zaken aan het licht. Kort na de feiten werd de vermoedelijke dader opgepakt.

Tijdens de ondervraging gaf de man toe dat hij seks had met de slachtoffers. Hij bood excuses aan, maar zegt dat hij nooit iemand bedreigde met een mes. “Ze stemden misschien niet altijd toe, maar ik heb nooit fysiek geweld gebruikt of hen bedreigd. We hadden plezier.”

De meeste slachtoffers waren aanwezig op het proces. “In mijn 21-jarige carrière heb ik zelden zo’n roofdier gezien als de beklaagde vandaag,” reageerde advocaat Laurent Kennes, die optreedt voor een van de burgerlijke partijen. “Dit doet denken aan wat je soms ziet in Amerikaanse series of films. Dit is een serieverkrachter die negen slachtoffers heeft gemaakt. Het gaat om een man die jonge vrouwen uitzoekt die zich in een benevelde staat bevinden en tot op de dag van vandaag een andere versie van de feiten geeft dan wat de slachtoffers vertellen. Zijn houding is niet verwonderlijk als je ziet wat voor een predator hij is.”